Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Duurzame brandstoffen

Duurzame brandstoffen: Blauwe Diesel EN950 is dé oplossing

Denk groen, tank blauw. Binnen de categorie duurzame diesel brandstoffen is Blauwe Diesel EN590 de beste keuze als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Blauwe Diesel: stap vandaag nog over

Het is heel makkelijk om over te stappen op Blauwe Diesel. Je hoeft geen nieuw voertuig te kopen of aanpassingen aan de motor uit te voeren, zoals bij andere duurzame brandstoffen. Met je huidige dieselmotor kun je direct verduurzamen door Blauwe Diesel EN590 te gebruiken.

sectoren

Duurzame brandstoffen: drop-in fuel

Is er geen Blauwe Diesel EN590 in de buurt of zit er nog een restje fossiele diesel in je brandstoftank? Geen probleem! Omdat Blauwe Diesel EN590 wordt samengesteld uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en een minerale diesel B0 kun je op ieder moment switchen van gewone diesel naar Blauwe Diesel EN590. In elke verhouding, op elk moment.

 

Dé oplossing voor de transportsector

In het klimaatakkoord is een belangrijke doelstelling weggelegd voor de transportsector. De gemiddelde emissies van zware voertuigen moet met dertig procent worden verminderd. Met het gebruik van Blauwe Diesel EN590 valt ontzettend veel winst te behalen.

Lees bijvoorbeeld het verhaal van Van de Brug internationaal tanktransport BV. Zij rijden sinds april 2019 op Blauwe Diesel EN590. „Op deze manier kunnen wij een belangrijk steentje bijdragen aan het milieu”, zegt directeur Evert van de Brug. „Blauwe Diesel is iets duurder, maar het rijdt zuiniger. Onderaan de streep kom je dus ongeveer op hetzelfde uit. Waarom zou je er dus niet voor kiezen?”

Bekijk de video of lees hier zijn verhaal.

De kenmerken van Blauwe Diesel EN590

Blauwe Diesel EN590 is van constante kwaliteit en voldoet het hele jaar door aan de richtlijnen van de EN590 brandstofnormering. We zetten nog een aantal kenmerken van deze duurzame brandstof voor je op een rij:

  • Bevat geen FAME (biodiesel)
  • Winterbestendig
  • CO2 reducerend
  • Emissiearm: een schonere lucht
  • Fossiel arm: er is minder olie nodig
  • ISCC-EU gecertificeerd
  • Deels circulair: afval verminderend
  • Deels herwinbare grondstoffen: herwinbare grondstoffen raken nooit op, je kunt ze elk jaar opnieuw produceren.

Samen op weg naar een schonere toekomst

Ook profiteren van de vele voordelen van Blauwe Diesel EN590? Vraag dan direct de gratis whitepaper aan. Na verzending van het contactformulier, ontvang je de benodigde informatie geheel vrijblijvend in je mailbox.

Meer voordelen ontdekken? Download de whitepaper.