Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Over Blauwe Diesel

Denk groen, tank blauw

Kies voor een schonere toekomst en stap over op Blauwe Diesel. Blauwe Diesel is niet alleen de beste keus als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, maar ook nog eens gemakkelijk te gebruiken. Direct beschikbaar. Je hoeft niet te investeren in nieuwe machines, voertuigen of boten óf aanpassingen aan de motor uit te voeren. Met je huidige dieselmotor kun je direct verduurzamen door Blauwe Diesel te gebruiken.

Stap voor stap verduurzamen?

Blauwe Diesel  bestaat uit Arctic Class diesel B0 en HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). En is verkrijgbaar in verschillende varianten: Blauwe Diesel 20, 30 en 50.

Het getal 20-50 staat voor het duurzame deel in de brandstof. Blauwe Diesel 20 bestaat dus voor 20% uit HVO en voor 80% uit Artic Class diesel B0. Blauwe Diesel 50 voor 50% uit HVO en voor 50% uit Arctic Class diesel B0. Hoe hoger het % HVO in de Blauwe Diesel, hoe duurzamer de brandstof.  Dit geeft je de mogelijkheid om stap voor stap verder te verduurzamen.

Speciaal voor de watersport is Blauwe Diesel 100 (HVO100) beschikbaar.

Blauwe Diesel voor de transportsector

Drop-in fuel

Is er geen Blauwe Diesel in de buurt of zit er nog een restje fossiele diesel in je brandstoftank? Geen probleem! Omdat Blauwe Diesel wordt samengesteld uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en Arctic Class diesel B0 kun je op ieder moment switchen van gewone diesel naar Blauwe Diesel. In elke verhouding, op elk moment.

Blauwe Diesel winterbestendig

Geen biodiesel

Blauwe Diesel is géén biodiesel en bevat géén biodiesel. Het product is dan ook gegarandeerd biodiesel (FAME) vrij, want in de Arctic Class diesel B0 wordt geen biodiesel bijgemengd. Mede hierdoor is Blauwe Diesel het hele jaar door winterbestendig en minimaal beveiligd tot -20 graden Celsius of hoger. Hierdoor is de kans op winterproblemen, zoals bacteriegroei en verstopte brandstoffilters, nihil.

Winterbestendig

Geen winterproblemen

FAME – biodiesel vrij

Bevat geen FAME (biodiesel)

Drop-in fuel

Geschikt voor alle dieselmotoren

CO2e reducerend

CO2-uitstoot omlaag

Emissiearm

Vermindert schadelijke stoffen in de lucht

Deels herwinbare grondstoffen

Raakt nooit op

Minder vervuilend
20% Minder vervuilend
Kies voor Blauwe Diesel 20 en reduceer tot 18% CO2e.
Minder vervuilend
30% Minder vervuilend
Kies voor Blauwe Diesel 30 en reduceer tot 27% CO2e.
Minder vervuilend
40% Minder vervuilend
Kies voor Blauwe Diesel 40 en reduceer tot 36% CO2e.
Minder vervuilend
50% Minder vervuilend
Kies voor Blauwe Diesel 50 en reduceer tot 45% CO2e.
Minder vervuilend
100% Minder vervuilend
Kies voor Blauwe Diesel 100 (watersport) en reduceer tot 90% CO2e.

Veelgestelde vragen over Blauwe Diesel

Bij de Blauwe Diesel-producten staat het getal achter Blauwe Diesel voor het % HVO. Blauwe Diesel 30 bestaat dus voor 30% uit HVO en voor 70% uit diesel. Blauwe Diesel 50 voor 50% uit HVO en voor 50% uit diesel. Hoe hoger het % HVO in de Blauwe Diesel, hoe duurzamer de brandstof.

De afkorting van HVO is Hydrotreated Vegetable Oil. Dit betekent een met waterstof behandelde plantaardige (afval)olie. HVO is een 'containerbegrip'. Je hebt goede en slechte HVO-brandstoffen. De kwaliteit van de HVO is afhankelijk van de grondstoffen, de voorbehandeling van de grondstoffen en het productieproces zelf. Voor de productie van Blauwe Diesel wordt gebruik gemaakt van de beste en meest duurzaamste HVO welke wordt geproduceerd door Neste uit Finland. Blauwe Diesel wordt dus samengesteld uit een hoogwaardige diesel met een HVO. Beide producten zijn op al deze fronten de beste keuze.

Als je iets deels uit afval maakt, kan dat dan wel goed zijn? Het antwoord is: ja. Blauwe Diesel is technisch zelfs beter dan fossiele diesel. Het bevat geen water, geen biodiesel en verbrandt schoner en efficiënter. Daarnaast is Blauwe Diesel Europees genormeerd met de EN590 norm. Blauwe Diesel is geen biodiesel en bevat ook geen biodiesel. Hierdoor zijn alle aan biodiesel gerelateerde klachten dan ook niet van toepassing.

In Nederland is het verplicht dat er een percentage biobrandstof wordt toegevoegd aan de fossiele brandstoffen. Dit noemen we ook wel de verplichte bijmenging. Dit percentage is in 2020 16,4%. Dat wil zeggen dat iedere liter brandstof voor 16,4 % uit een biobrandstof moet bestaan. HVO en biodiesel zijn beide biobrandstoffen, echter qua kwaliteit zeer verschillend. Helaas worden deze brandstoffen vaak door elkaar gehaald. In onderstaande tabel vind je de zes grootste verschillen tussen HVO en Biodiesel.

Ja, Blauwe Diesel is een drop-in fuel. Dat wil zeggen dat je zonder aanpassingen aan de motor direct kunt overstappen op Blauwe Diesel. Blauwe Diesel is dus geschikt voor iedere dieselmotor, jong en oud. Sterker nog, Blauwe Diesel is een betere brandstof dan fossiele diesel welke motor je ook hebt.

Bedrijven met een eigen tankopslag kunnen op deze pagina contact opnemen met de dealers van Future Fuels. Future Fuels heeft een landelijk dekkend netwerk aan dealers door het gehele land. Met dit netwerk kan Future Fuels bedrijven in heel Nederland voorzien van Blauwe Diesel.

Blauwe Diesel is voor particulieren en bedrijven beschikbaar op diverse tanklocaties in Nederland. Op deze pagina vind je onder tanklocaties een overzicht van onze Blauwe Diesel-tanklocaties in Nederland.

Blauwe Diesel is een EN590 genormeerde brandstof. De EN590 is een Europese normering waar brandstoffen binnen Europa aan dienen te voldoen. Alle voertuigen in Europa, en dus ook jouw voertuig, zijn vrijgegeven voor de Blauwe Diesel. Dit betekent dus ook dat je met behoud van garantie kunt overstappen op Blauwe Diesel.

Blauwe Diesel is technisch geschikt voor alle dieselmotoren, dus ook dieselmotoren in schepen en generatoren.

Wij kunnen heel veel opschrijven, maar de Renewable Energy Directive uit Europa bepaalt wat duurzaam is en wat niet. Zij stellen op Europees niveau ook vast hoe de CO2-reductie berekend moet worden. Dit wordt onder andere gecontroleerd door de organisatie van het ISCC. Het ISCC zorgt voor een duurzaamheidsketen, die op grond van de RED-wetgeving alle grondstofstromen en eindproducten volgt. Dit moet worden vastgelegd in een uitgebreide administratie, voorzien van certificaten, en gecontroleerd worden door externe auditoren. Zowel de HVO-producent, als Future Fuels, de dealers en het product Blauwe Diesel zijn ISCC-EU gecertificeerd. De duurzaamheid is daarom volkomen geborgd.

De (meer)prijs van Blauwe Diesel t.o.v. fossiele diesel is afhankelijk van het feit waar en in welke volumes je deze brandstof afneemt. Maar natuurlijk is het ook van belang welk type product je kiest (20-50). De literprijs op een tankstation is afhankelijk van de kortingen die door desbetreffende tankstations worden gehanteerd. En voor bedrijven met een eigen opslagtank is de literprijs natuurlijk weer anders opgebouwd, dit a.d.h.v. de grote van een tank (1.000 ltr. of 10.000 ltr.) en de jaarafname. Kortom de (meer)prijs van Blauwe Diesel ligt gemiddeld tussen de € 0,05 en € 0,15 per liter afhankelijk van de afname in liters, de keuze qua mix en of je op een tankstation tankt of een eigen opslagtank hebt. Voor de exacte meerprijs van onze Blauwe Diesel-producten verzoeken wij dan ook om een offerte op te vragen bij een van onze dealers.

Blauwe Diesel heeft een hoger cetaangetal dan die van de fossiele diesel. Een hoger cetaangetal betekent een betere, schonere en volledige verbranding. Dit resulteert in een betere brandstofbenutting en dat betekent; of een brandstofbesparing, of een gelijk verbruik, maar méér vermogen.

Ja, je kunt Blauwe Diesel vermengen met fossiele diesel. Technisch gezien geeft dit geen belemmeringen. Daarnaast is dit ook wel handig mocht je bijvoorbeeld niet in de gelegenheid zijn om Blauwe Diesel te kunnen tanken. Echter, enkele positieve eigenschappen van Blauwe Diesel komen wel te vervallen. De Blauwe Diesel is dan namelijk niet meer winterbestendig en bacteriewerend. Dit, omdat in de fossiele diesel biodiesel zit.

Bacteriegroei ontstaat vaak door de biodiesel die aan de fossiele diesel is toegevoegd. Dit probleem is er niet bij Blauwe Diesel. In Blauwe Diesel zit namelijk géén biodiesel (FAME-vrij). Daarnaast kan bacteriegroei in de brandstof ontstaan door opgenomen water. Dit is bij Blauwe Diesel ook niet het geval. Deze scheidt het water juist goed af, zodat waterscheidingsfilters perfect werken. Hiermee is de kans op bacteriegroei in de brandstof vrijwel nihil. Bacteriegroei heeft water en zuurstof nodig om te groeien. Zorg er wel altijd voor dat de tank geen vrij water bevat: dát kan in iedere brandstof leiden tot bacteriegroei.