Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Duurzame diesel

De weg naar een fossielvrij Nederland

Er zijn een hoop vormen van duurzame diesel, denk bijvoorbeeld aan: Blauwe Diesel 20, 30, 40. Waarvan allen ervoor zorgen dat jouw wagenpark of machines aan alle duurzaamheidsdoelstellingen voldoen, zo zorgen we ervoor dat Nederland steeds groener wordt. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden hoe je duurzame diesel kunt inzetten voor jouw bedrijf, lees dan verder of download onze whitepaper.

Blauwe Diesel winterbestendig

Welke soorten duurzame diesel zijn er?

Wie in deze tijd diesel tankt heeft vast wel eens de aanduiding B7 zien staan op het tankpistool. Deze aanduiding geeft het percentage aan van de hoeveelheid biodiesel die aanwezig is in de dieselbrandstof. Dit creëert bewustwording over de mate waarop deze diesel gemengd is met duurzame brandstoffen. In weze is iedere dieselmotor geschikt voor het gebruik van B7 brandstof, echter zijn er ook nog andere varianten beschikbaar, namelijk: B10, B30 en B100 beschikbaar, deze zijn niet echter niet geschikt voor elke dieselmotor. Dan bestaat er tevens nog de duurzame dieselvariant ‘Blauwe Diesel’.

Is Blauwe Diesel milieubewust?

Alle varianten van Blauwe diesel zijn erg milieubewust. Dit komt doordat Blauwe Diesel voor een bepaald percentage gemengd is met het product, Hydrotreated Vegetable Oil oftewel ‘HVO’. Dit product is gemaakt door restafval zoals olie en vetten uit de horeca en voedselproductie. Omdat deze materialen recyclebaar zijn en door de andere samenstelling een lagere CO2 uitstoot heeft. 

Overheid

Waarom kiezen voor duurzame diesel

Verduurzaming is al geruime tijd een belangrijk onderwerp waar inmiddels ook al een hoop internationale doelstellingen aan gekoppeld zijn. Steeds meer bedrijven zijn steeds meer verbeteringen aan het doorvoeren om zodanig haar CO2-voetafdruk te verminderen. Veel bedrijven hebben een hoop dieselvoertuigen in haar wagenpark zoals landbouwbedrijven, bouwbedrijven, de logistieke sector, gemeentes óf de scheepvaart. Deze voertuigen stoten veel schadelijke gassen uit en zijn uitermate slecht voor het milieu. Blauwe Diesel is een perfect alternatief voor fossiele brandstoffen.