Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Kaasmakerij en boerderij Heileuver raadt Blauwe Diesel iedereen aan

„Blauwe Diesel heeft echt heel veel voordelen”

Kaasmakerij en boerderij Heileuver in Dalmsholte maakt sinds 2018 gebruik van Blauwe Diesel. Het bedrijf heeft er vorig jaar de uitstoot van CO2 met 3.157 kg mee verminderd. „Wij denken dat het echt heel veel voordelen heeft in vergelijking met elektrisch rijden”, zegt Marinus Post die al 25 jaar samen met zijn vrouw aan het roer staat van Heileuver.

Zo’n vier decennia geleden is de kaasboerderij opgezet. De ouders van Marinus runden destijds al een melkveehouderij. Met het oog op de toekomst, Marinus wilde ook graag in het bedrijf, werd besloten om een nieuwe tak aan de onderneming toe te voegen: een kaasmakerij. „Heel kleinschalig, met één melkmaal. We molken toen 39 koeien. In de loop der jaren zijn we verder opgeschaald.”

Goudse kazen

Een kwart eeuw geleden nam hij samen met Joke het stokje van de kaasmakerij en boerderij Heileuver over. Op dit moment telt het bedrijf 65 melkkoeien. Zo’n 85% van de melkopbrengst wordt eigenhandig verwerkt tot kaas. Deze Goudse kazen worden in de bijbehorende winkel verkocht, rechtstreeks aan de horeca in de omgeving en tegenwoordig ook via een webwinkel. „We leveren niets aan groothandels, de verkoop regelen we helemaal zelf. De meeste kazen gaan dan ook versneden de deur uit.”

Geen grote investeringen

Kortom, het gehele proces van a tot z verzorgt Heileuver zelf. „Hierdoor kunnen we onze eigen keuzes maken, ook op het gebied van duurzame maatregelen.” Zo werd in 2018 besloten om Blauwe Diesel te gaan gebruiken. „Het past binnen onze kleinschalige bedrijfsvoering en hebben er geen grote investeringen voor hoeven te doen.”

Blauwe Diesel kan direct gebruikt worden zonder aanpassingen aan de motor. „We hebben veel oude machines, maar zijn zonder problemen overgestapt op Blauwe Diesel. Alles loopt er probleemloos op. Ik denk ook dat het zuiniger is. Hoeveel weet ik niet precies, maar ik kan er sowieso meer kilometers op rijden. Bovendien reduceren we er CO2 mee.”

Winterbestendig

Alle voertuigen en machines van het bedrijf draaien op Blauwe Diesel. Het bedrijf beschikt over een eigen tank. Door de leverancier wordt in de gaten gehouden wanneer de tank moet worden bijgevuld. „Wij gebruiken niet heel veel. Daarom is het ook zo handig dat Blauwe Diesel het gehele jaar door winterbestendig is. Je hoeft als kleingebruiker geen rekening te houden met je voorraad, wat eerder met zomer- en winterdiesel wel het geval was.”

Alternatief elektrisch rijden

Marinus ziet het gebruik van Blauwe Diesel als een goed alternatief voor elektrisch rijden. „Ik heb er veel meer vertrouwen in dan elektrisch rijden, want zo duurzaam is dat niet. Neem alleen al die batterijen die er voor nodig zijn en denk ook aan de problemen rondom het net. Blauwe Diesel is een veel betere oplossing en ik kan het dan ook aan iedereen adviseren.”

 

Wil je dit testimonial op je gemak bekijken? Download dan hier de leaflet.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Blauwe Diesel? Of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met één van onze dealers op of vul het contactformulier in.