Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

De Boer Burgum gebruikt voor elk project Blauwe Diesel

„Een mooie eerste stap om duurzamer te ondernemen”

De Boer Burgum B.V. is toeleverancier van aannemers in met name de infra. Denk aan rioleringsprojecten, grondverlaging, het versterken van waterkeringen, kadeverhogingen en het aanleggen van wegen en bedrijventerreinen. Het bedrijf was rond 2012 één van de eerste gebruikers van Blauwe Diesel. „Waar je wat kunt doen voor het milieu, moet je die verantwoordelijkheid ook nemen”, zo stelt directeur Heinze de Boer. „Voor ons was Blauwe Diesel een mooie eerste stap om duurzamer te ondernemen.”

Paard en wagen

„Mijn opa is in 1946 in Burgum begonnen met het bedrijf. Met paard en wagen, als loonwerker bij boeren langs. In 1953 kwam de eerste trekker en kwam het grondwerk erbij. In 1974 heeft mijn vader het overgenomen, het loonwerkgedeelte is in 1990 verkocht en in 2003 ben ik bij mijn ouders in de zaak gekomen. Op mijn zesde wist ik eigenlijk al dat het bedrijf van mijn ouders ook mijn bestemming zou worden. In 2009 heb ik het van hen overgenomen. Toen ik erbij kwam waren we met ongeveer acht man. Anno 2021 zijn dat er tussen de zestig en de zeventig. Het bedrijf beschikt over zo’n dertig machines om alle werkzaamheden uit te kunnen voeren. Van kranen van anderhalve ton tot dertig ton, dumpers, shovels, vrachtwagens en trekkers met onder andere diepladers. Er is wel wat gebeurd dus. De schaalvergroting is nodig geweest om een belangrijke speler op de markt te worden. Op deze manier kunnen we een stukje continuïteit waarborgen.”

De Boer Burgum over Blauwe Diesel

De knop om

„Op een gegeven moment is bij ons de knop omgegaan. Wat wij doen is behoorlijk belastend voor het milieu. Als het anders zou kunnen, dan zou dat mooi zijn. Juist op dat moment kwam Future Fuels voorbij met een alternatief: Blauwe Diesel. Wij hebben gekozen voor de B20-versie. Hiermee hebben we in 2020 de uitstoot van CO2e met 168.000 kilo gereduceerd.”

Budgetneutraal

„Door te kiezen voor een hogere variant kun je meer CO2 reduceren, maar de B20 past op dit moment het beste binnen ons kostenplaatje. Blauwe Diesel is een beetje duurder, maar staat ook voor brandstofbesparend. Dat is voor ons wat lastig te meten, maar ik geloof in ieder geval dat het gebruik van de B20 hierdoor nagenoeg budgetneutraal is. Als je op die manier dan een beetje het milieu kunt sparen, dan doen wij dat als bedrijf heel graag. Later bleek ook nog eens dat de Blauwe Diesel een goed effect heeft op motoren. Waar andere diesel heel vaak nog voorzien is van een biocomponent, is dat bij de Blauwe Diesel niet het geval. Daardoor hebben we bijvoorbeeld geen last van bacterievorming. Sinds het gebruik van Blauwe Diesel hebben we weinig tot geen trammelant gehad met de motoren. Een groot bijkomend voordeel, want weinig stilstand en reparatie is ook kostenbesparend.”

Het gehele machinepark van De Boer Burgum draait op Blauwe Diesel. Op het eigen bedrijfsterrein in Sumar staat een grote tank en daarnaast beschikt het bedrijf over ongeveer tien losse tankdepots. Welk project er door De Boer Burgum ook wordt uitgevoerd, er wordt altijd Blauwe Diesel gebruikt. „Als onderaannemer speelt het in de praktijk eigenlijk geen rol om een project binnen te krijgen, maar we vinden het voor onszelf gewoon belangrijk.”

 

Wil je dit testimonial op je gemak bekijken? Download dan hier de leaflet.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Blauwe Diesel? Of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met één van onze dealers op of vul het contactformulier in.