Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Vanderkamp Pompen gebruikt Blauwe Diesel en Neste MY om CO2 te reduceren

„Door het gebruik van Blauwe Diesel en Neste MY reduceren wij een aanzienlijke hoeveelheid CO2.”

Vanderkamp Pompen is opgericht in 1991 en volledig gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte tijdelijke pompinstallaties. Sinds 2018 maakt het bedrijf gebruik van de duurzame dieselbrandstoffen Neste MY Renewable Diesel en Blauwe Diesel. „Het zijn voor ons perfecte middelen om CO2 te reduceren”, aldus Hielke Werkman, CCO van de Vanderkamp Group.

Simpel gezegd verpompt Vanderkamp water van A naar B. Denk aan het wegpompen van oppervlaktewater en de inzet van rioolwaterpompen. „Bij ieder project leveren wij maatwerk, waarin kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Welke pompen en welk leidingwerk is er nodig? Wat is het meest efficiënte draaipunt van de installatie en wanneer verbruikt deze de minste brandstof?”

Schonere brandstof

De pompen zijn voornamelijk elektrisch uitgevoerd, maar in de logistieke keten wordt wel gebruik gemaakt van machines die op diesel draaien. Daarnaast worden regelmatig op diesel draaiende generatoren ingezet. „Wij zijn daarom gaan nadenken over het gebruik van schonere brandstof. Dat is voor onze klanten, met name overheden, aannemingsbedrijven en industrie, heel belangrijk, maar ook voor onszelf.” Blauwe Diesel en Neste MY Renewable Diesel bleken de oplossing.

 

Vanderkamp Pompen over Neste MY en Blauwe Diesel

Machines op Neste MY

Om de zelf ontworpen pompsets veilig en eenvoudig te kunnen verplaatsen, is in 2018 een straddle carrier aangeschaft. „Omdat deze machine ook in de werkplaats rijdt, zijn we toen direct overgestapt op Neste MY. Door Neste MY toe te passen, verlagen we de uitstoot van schadelijke stoffen, wat veel gezonder is voor onze collega’s. En dat vinden wij bij Vanderkamp erg belangrijk.” Op dat moment is het bedrijf met alle diesel gedreven machines overgegaan op Neste MY Renewable Diesel (HVO100).

Voertuigen op Blauwe Diesel

Voor de voertuigen werd overgestapt op Blauwe Diesel 20. „Deze brandstof is ook een stuk minder vervuilend en daarnaast is het geen biodiesel. We kunnen het dus ook in de winter gebruiken, zonder problemen als bacteriegroei en vlokken in de diesel. Elektriciteit en andere brandstoffen zijn voor ons nog niet echt een oplossing, omdat we hele grote vermogens toepassen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we nog zeker tien jaar gebruik blijven maken van Neste MY en Blauwe Diesel.”

Homebasetanks met signalering

Sinds de oprichting van het bedrijf maakt Vanderkamp gebruik van homebasetanks van Future Fuels. „Daarnaast hebben wij de signaleringen erop zitten, zodat zij ervoor zorgen dat onze tanks altijd vol zitten. Als dienstverlenend bedrijf dat 24/7 paraat staat voor de klanten, erg belangrijk. Hierdoor hebben we namelijk nooit het probleem van lege tanks, waardoor we onze 24 uursservice aan onze klanten altijd kunnen garanderen.”

Duurzaam resultaat

Hielke Werkman kan het gebruik van Neste MY en Blauwe Diesel alleen maar adviseren aan andere bedrijven. „Want we moeten met elkaar goed zijn voor de toekomst van deze wereld.” Bij Vanderkamp zit duurzaamheid in ieder geval in het bloed. „Door gebruik te maken van slimme technieken en altijd te kijken of een oplossing simpeler kan, boeken we duurzame resultaten. Onze inzet is vaak tijdelijk, maar op de lange termijn maakt het een groot verschil voor mens en klimaat. CO2-reductie is van groot belang voor onze wereld. Door het gebruik van Neste MY en Blauwe Diesel reduceren wij een aanzienlijke hoeveelheid CO2.”

 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Blauwe Diesel? Of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met één van onze dealers op of vul het contactformulier in.