Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Hogeslag-Olst kiest met Blauwe Diesel voor de beste oplossing

„Kwaliteit loopt als rode draad door onze organisatie en daar draagt het gebruik van Blauwe Diesel ook aan bij”

Hogeslag-Olst is een runderuitsnijderij, gevestigd in Olst in Salland. Door de in totaal 220 medewerkers worden jaarlijks bijna 100.000 karkassen verwerkt. „Wij staan voor kwaliteit en dat die je terug in het gehele proces”, Rudi Holleboom, directeur bedrijfsvoering Hogeslag-Olst BV. Zo ook in de keuzes voor het wagenpark. De zes vrachtwagens van het bedrijf rijden allemaal op Blauwe Diesel. „Op dit moment voor ons de beste oplossing.”

Hogeslag-Olst kent een lange geschiedenis. Het bedrijf bestaat inmiddels ruim honderd jaar. Aanvankelijk gestart als veehandel en slachterij en sinds de jaren negentig is het een runderuitsijnderij. „Ik noem het vaak het demonteren van runderkarkassen. We halen alle technische delen van het karkas en geven eigenlijk ook alles een bestemming.”

Hogeslag-Olst over Blauwe Diesel

Duurzaam proces

Het is een duurzaam proces. Op het moment dat een rund niet meer voldoende melk geeft, gaat het naar een slachterij en koopt Hogeslag-Olst de runderkarkassen op. „Het karkas halen wij helemaal uit elkaar en verwaarden wij in het geheel.” Zo gaan bijvoorbeeld de beenderen naar de gelatine-industrie, de pezen en zenen naar de proteïne-industrie en alle vleesdelen naar toeleveranciers van onder andere de horeca, retail, vleeswarenfabrikanten en de maalindustrie. „Je kunt ons dus zien als grondstoffenfabrikant. We kopen hiervoor kwalitatief goede runderkarkassen in bij betrouwbare leveranciers.”

Beste voor vrachtwagens

Elke dag worden verse runderkarkassen aangeleverd. Er wordt ’s ochtends om 06.00 uur gestart met de verwerking, zodat ’s middags de vleesgrondstoffen klaarstaan voor belading. De zes eigen vrachtwagens leveren de producten af in voornamelijk Nederland, Duitsland en België. Deze ritten worden allemaal gereden op Blauwe Diesel 20. „Ons motto is: iets is goed, maar het kan altijd beter. Dat heeft ons bij deze duurzame dieselbrandstof gebracht. Het is niet de goedkoopste diesel, maar wel het beste voor onze vrachtwagens.”

Beter voor de motoren

De vrachtwagens van Hogeslag-Olst draaien ruim een miljoen kilometer, alvorens ze worden vervangen. „Blauwe Diesel is beter voor de motoren en het rijdt ook zuiniger. Onder aan de streep levert het dus alleen voordelen op. De vrachtwagens gaan langer mee en je bent niet duurder uit. Meer kilometers, met minder brandstof. Bovendien is het ook nog eens beter voor het milieu. In 2023 hebben wij door het gebruik van Blauwe Diesel ruim 122.000 kg CO2 kunnen reduceren.”

Eigen tankinstallatie met niveausignalering

Inmiddels maakt het bedrijf al jarenlang gebruik van Blauwe Diesel. De onderneming beschikt over een eigen tankinstallatie met niveausignalering. Door Future Fuels wordt de voorraad dus automatisch aangevuld. „Kwaliteit loopt als rode draad door onze organisatie en daar draagt het gebruik van Blauwe Diesel ook aan bij. Van goed naar beter. En tevens past het bij het duurzame proces waar wij voor staan. Wellicht dat we in de toekomst gebruik gaan maken van Blauwe Diesel 30, 40, 50 of andere mogelijkheden.”

 

Wil je dit testimonial op je gemak bekijken? Download dan hier de leaflet.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Blauwe Diesel? Of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met één van onze dealers op of vul het contactformulier in.