Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Tanktransport Van de Brug vindt in Blauwe Diesel EN590 dé oplossing

„Beter voor het milieu en de prijs per kilometer blijft nagenoeg gelijk”

Van de Brug internationaal tanktransport BV uit Putten rijdt sinds april 2019 op Blauwe Diesel. „Op deze manier kunnen wij een belangrijk steentje bijdragen aan het milieu”, zegt directeur Evert van de Brug. „Blauwe Diesel is iets duurder, maar het rijdt zuiniger. Onderaan de streep kom je dus ongeveer op hetzelfde uit. Waarom zou je er dus niet voor kiezen?”

Vervoer van grondstoffen

Van de Brug vervoert plantaardige en dierlijke oliën en vetten voor de levensmiddelenindustrie, de diervoederindustrie en daarnaast ook voor het technische segment. Het scala aan opdrachtgevers is breed. „Grondstoffen als palmolie, raapolie, kokosolie, lijnzaadolie of castorolie voor producten als mayonaise, koekjes, shampoo, zeep en gymzaalvloeren, wij vervoeren het allemaal. Een grondstof die wij ’s ochtends leveren, zit soms ’s middags al verwerkt in het eindproduct, klaar voor gebruik.” Het vervoer vereist kwaliteit en dat is waar Van de Brug dan ook voor staat.

In 1963 is Van de Brug Internationaal Tanktransport officieel opgericht. Het bedrijf bestaat dus al bijna zestig jaar Door de jaren heen is er sprake van een gestage groei. Op dit moment telt het bedrijf 118 medewerkers. Het wagenpark bestaat uit 88 vrachtwagens en 145 opleggers. Het werkgebied is West-Europa, heel veel Benelux, Duitsland en Frankrijk, maar ook in Denemarken, Zwitserland, en Oostenrijk zie je de blauwe Van de Brug-auto’s rijden.

Van de Brug over Blauwe Diesel

Met elkaar, zorgzaam voor omgeving en natuur

Broer en zus Evert van de Brug en Arjanne Stoffelsen zijn de derde generatie. Samen met Jacques Vaessen vormen zij het management van de firma. „Onze ouders zijn sinds een paar jaar met pensioen, maar dagelijks nog nauw betrokken bij het bedrijf. Het is fijn dat ze mee blijven denken, altijd beschikbaar zijn voor hand- en spandiensten en in een drukke tijden springen ze ook op de auto bij, ze rijden dan allebei! Er zijn al veel lange dienstverbanden bij het bedrijf. Dit zorgt voor kwaliteit en continuïteit. Onze mensen maken echt het verschil!”

Oldtimers

Naast de zorg voor de eigen mensen, probeert Van de Brug ook zorgzaam te zijn voor de omgeving en de natuur. Dat blijkt uit verschillende aspecten. Zo rijdt de hele vloot van Van de Brug sinds april 2019 op Blauwe Diesel. „Het begon eigenlijk met onze oldtimers. Wij rijden daarmee tijdens Koningsdag altijd in de stoet mee dwars door het dorp. Probleem was de stank van de diesel. Future Fuels gaf aan daarvoor met Blauwe Diesel de oplossing in huis te hebben. Dat hebben we geprobeerd en het bedrijf had gelijk. We zijn daarop met het gehele wagenpark overgestapt op de Blauwe Diesel B20. In het verleden hadden we al met diverse biodiesels geëxperimenteerd, maar dat leverde niet de gewenste resultaten op. Blauwe Diesel blijkt wel dé oplossing.”

 

Wil je dit testimonial op je gemak bekijken? Download dan hier de leaflet.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Blauwe Diesel? Of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met één van onze dealers op of vul het contactformulier in.