Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Volledige vloot De Driesprong draait op Blauwe Diesel

„Beter voor onze boten en het milieu”

Bij De Driesprong Yachtcharters in Langelille wordt sinds 2016 gebruik gemaakt van Blauwe Diesel. „Wij moeten op een brandstof kunnen rekenen, waarbij geen probleem als bacteriegroei ontstaat. De oplossing is gevonden in de Blauwe Diesel”, aldus Frans de Vries, eigenaar van De Driesprong. Hij vertelt er graag meer over.

Frans de Vries staat sinds 2019 aan het roer van De Driesprong. Het bedrijf is in 1961 opgericht door zijn opa en oma. „Mijn moeder en oom hebben de onderneming destijds overgenomen. Onder hun leiding wordt het campinggedeelte momenteel omgevormd tot een Roompot-vakantiewaterpark. Ik heb de haven en de werf onder mijn hoede. In de zomer ligt de focus op de verhuur van onze boten, in de winter zijn we druk met onderhoud op de werf. Voor ons de ideale combinatie.”

Van 17 naar 29 huurboten

„Toen ik hier in 2019 begon, waren er twee vaste medewerkers actief in de werkplaats. De vraag naar onderhoud en refit is echter sterk gegroeid, waardoor dit team is uitgebreid naar vijf medewerkers. Naast onderhoud en reparatie van boten, bouwen we hier ook nieuwe schepen, zoals elektrische rondvaartboten voor rederij Lovers uit Amsterdam. Ik begon in 2019 met 17 huurboten, dat zijn er nu 29.”

Bacteriegroei

„De boten worden hier allemaal afgetankt met Blauwe Diesel. Dit gebruiken we al sinds 2016. Daarvoor hadden we veel problemen. Denk aan water in de brandstof, bacteriegroei en verstopte filters. Als dat een keer gebeurt, is het niet erg. Als de hele huurvloot met die problemen kampt, dan wordt het wel heel erg vervelend. In de winter ligt de vloot volledig stil. Wij moeten dan op een brandstof kunnen rekenen, waarbij geen probleem als bacteriegroei ontstaat. We zijn destijds daarom actief op zoek gegaan naar een oplossing. Die is gevonden in de Blauwe Diesel.”

Draagvlak

„We maken gebruik van Blauwe Diesel 20. Niet alleen beter voor de boten, maar ook voor het milieu. We merken dat klanten dat tweede aspect ook steeds belangrijker vinden. De Blauwe Diesel is iets duurder en daar is eigenlijk altijd wel begrip voor. We gaan onderzoeken of er onder de huurders ook draagvlak is om door te groeien naar de Blauwe Diesel 50 die nog beter is voor het milieu. Ik verwacht persoonlijk een positieve uitkomst. We zien namelijk ook steeds meer particulieren apart naar De Driesprong komen om bij ons Blauwe Diesel te tanken. Ook zij ervaren dat hun motor daar beter op draait. Tevens geven ze aan dat het minder rookt en ze ruiken de Blauwe Diesel veel minder.”

 

Wil je dit testimonial op je gemak bekijken? Download dan hier de leaflet.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Blauwe Diesel? Of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met één van onze dealers op of vul het contactformulier in.