Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Wat is Blauwe Diesel

Een duurzame vervanging voor fossiele brandstof

Hét onderwerp van de laatste jaren is verduurzaming. Blauwe Diesel is een vervanger van diesel die maar liefst tot 45% minder vervuilend is dan normale dieselbrandstof (B7), en ook nog eens een stuk zuiniger! Blauwe Diesel, is dé nieuwe generatie brandstof die in meerdere varianten te verkrijgen is. Deze brandstofsoort is een stuk duurzamer dan reguliere fossiele brandstof. Meer weten over de mogelijkheden van Blauwe Diesel en de voordelen die het gebruik hiervan met zich meebrengt?

 

Wellicht heb je de term Blauwe Diesel weleens langs horen komen, maar wat is Blauwe Diesel nou precies? Blauwe Diesel bestaat uit diesel B0 (geen biodiesel) en HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). En is verkrijgbaar in verschillende varianten: Blauwe Diesel 20, 30 en 50.

Het getal 20-50 staat voor het duurzame deel in de brandstof. Blauwe Diesel 50 bestaat dus voor 50% uit HVO en voor 50% uit diesel B0. Hoe hoger het % HVO in de Blauwe Diesel, hoe duurzamer de brandstof. Dit geeft je de mogelijkheid om stap voor stap verder te verduurzamen. Hiermee verklein je de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf, en dit kan weer voordelen opleveren in bijvoorbeeld aanbestedingstrajecten.

 

Blauwe Diesel winterbestendig

Welke varianten zijn er?

Om te beginnen wordt Blauwe Diesel in verschillende varianten aangeboden. De cijfers achter iedere soort Blauwe Diesel, van 20 tot 50, staan voor de verhouding Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) en hoogwaardige minerale diesel brandstof. Oftewel, de variant ‘Blauwe Diesel 50’ bestaat voor maar liefst 50% uit duurzame brandstof en 50% uit reguliere diesel. Blauwe Diesel 20 en 30 zijn te verkrijgen bij diverse tankstations door heel Nederland en zijn geschikt voor elke dieselmotor. Maar ook leveren wij Blauwe Diesel aan bedrijven met een eigen tankinstallatie. Geen eigen tankinstallatie? Geen probleem ook deze kunnen wij leveren.

Blauwe Diesel voor de agrarische sector

Wat is Blauwe Diesel: de voordelen

Een van de grootste voordelen van Blauwe Diesel is dat het maar liefst tot 45% schoner is dan reguliere dieselbrandstof. Door de veel lagere hoeveelheid schadelijke stoffen in Blauwe Diesel draait je motor een stuk efficiënter dan bij reguliere fossiele brandstoffen. En tot slot is Blauwe Diesel door de unieke samenstelling ook nog eens winterbestendig tot temperaturen van -20C, dit bespaart in het onderhoud en daarmee ook in jouw portemonnee.

Als je diesel niet winterbestendig is, kan dit ervoor zorgen dat het bestanddeel paraffine in diesel kristalliseert en hierdoor gaat ‘vlokken’ dit heeft als resultaat dat je leidingen en filters verstoppen. Overstappen op Blauwe Diesel is gemakkelijk omdat het een  ‘drop-in fuel’ is. Het grote voordeel van drop-in fuels is dat deze zonder aanpassing van de dieselmotor te gebruiken zijn.