Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Yachtcharter Wetterwille vaart op Blauwe Diesel 100

Speciaal voor de watersport is de Blauwe Diesel 100 beschikbaar. Op dit moment de beste én duurzaamste dieselbrandstof wereldwijd. Yachtcharter Wetterwille uit Terherne maakt al sinds 2014 gebruik van deze duurzame brandstof en is daarmee absoluut een koploper in de watersportbranche. „Onze schepen varen door kwetsbaar gebied, waar we ook in de toekomst nog van willen genieten”, verklaart eigenaar Alexander van Walsum de keuze voor Blauwe Diesel 100.

Varen op Blauwe Diesel 100

Wie dus een boot huurt bij Yachtcharter Wetterwille, vaart op de meest duurzame diesel die beschikbaar is. Het is ruim 90% CO2e-reducerend. „Daarnaast is het reukloos en er is geen sprake van rookpluimen. Ideaal dus voor onze gasten die je hiermee een optimale vaarbeleving biedt.”

Een ander voordeel is dat zonder aanpassingen aan de motor gebruik kan worden gemaakt van Blauwe Diesel. „Zonder problemen zijn wij met al onze 29 schepen overgestapt. Wij zijn dus echt heel wijs met deze brandstof.” Blauwe Diesel is daarbij ook nog eens winterbestendig én biodiesel (FAME) vrij. Dit betekent geen aantasting van rubbers of problemen met bacteriegroei.

Naast Blauwe Diesel 100 kun je ook kiezen voor een blend: Blauwe Diesel 20, Blauwe Diesel 30 of Blauwe Diesel 50. Dit maakt het mogelijk om stap voor stap te verduurzamen. Meer weten? Neem dan contact op.