Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Wagenpark Kooystra Professioneel draait volledig op Blauwe Diesel

„Het is een kwalitatief goede en betrouwbare brandstof die je het gehele jaar door zonder problemen kunt gebruiken.”

Kooystra Professioneel uit Joure faciliteert over de hele wereld audiovisuele zaken voor bedrijven, artiesten en evenementen. Voor het wagenpark wordt sinds 2020 gebruik gemaakt van Blauwe Diesel. „Dat blijven we de komende jaren ook nog zeker doen”, zegt Sybrand Kooystra, eigenaar van het bedrijf. „Het is voor onze branche op dit moment de beste oplossing.”

De basis van het bedrijf is jarengeleden al gelegd. Eigenaar Sybrand Kooystra voorzag de klasseavonden op zijn school van licht en geluid. Op zijn achttiende schreef hij zich direct in bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels draait het bedrijf al een kwart eeuw met succes mee in de entertainmentbranche. Onder andere de artiesten Vengaboys, Alice Deejay en 2 Unlimited worden tijdens nationale en internationale shows voorzien van professioneel licht en geluid. Ook worden complete festivals als Beach Rockers, Heerenveen Live en Heaven Open Air neergezet. „Allemaal begonnen in de schuur bij mijn vader”, blikt Sybrand terug. Sindsdien zit de groei er dus flink in. „Na verschillende stappen en bedrijfspanden kregen we in 2010 de mogelijkheid om een eigen pand te bouwen.”

Kooystra Professioneel over Blauwe Diesel

Duurzaamheidsstappen

Op dat moment werden direct de eerste duurzaamheidsstappen doorgevoerd. Er werd gekozen voor een warmtepomp voor de verwarming en koeling van het gebouw. „Omdat deze warmtepomp een hoop energie verbruikt, hebben we ook gelijk daarna zonnepanelen op het dak geplaatst.”

Een volgende stap was het verduurzamen van het wagenpark. „We verbruiken op jaarbasis namelijk best veel brandstof, hoofdzakelijk diesel. Ik zocht hiervoor naar een zo duurzaam mogelijke oplossing en kwam bij Future Fuels uit. Dit bedrijf is leverancier van Blauwe Diesel. Een duurzame dieselbrandstof voor financieel een aantrekkelijke prijs.”

Homebase tankinstallatie

Sinds 2020 maakt Kooystra Professioneel gebruik van Blauwe Diesel 20. Op advies van Future Fuels is vorig jaar op het terrein een eigen homebasetank van 1200 liter geplaatst. Deze installatie is ook voorzien van niveausignalering op afstand. „Erg handig, want hierdoor zitten we nooit met een lege tank. Een ander voordeel is dat de leverancier niet apart naar ons toe hoeft te rijden als je onverwachts zonder brandstof zit, maar dat het gewoon in een route kan worden meegenomen. Praktisch en daardoor duurzamer.”

CO2-reductie

Jaarlijks wordt door Kooystra professioneel door het gebruik van Blauwe Diesel een flinke hoeveelheid CO2 gereduceerd. In 2022 was dat 39.379 kg. Het is iets wat klanten zeker kunnen waarderen. „Ze zien dat we er alles aan doen om duurzaam bezig te zijn. Het past bij de algehele kwaliteit die wij als bedrijf bieden. Er wordt positief op gereageerd.” Wat betreft het overstappen op Blauwe Diesel heeft het bedrijf nooit problemen ervaren. „Ik heb me daar om eerlijk te zijn, ook nooit zorgen om gemaakt. Het is een kwalitatief goede en betrouwbare brandstof die je het gehele jaar door zonder problemen kunt gebruiken.”

Het verschil maken

Voor Kooystra Professioneel is Blauwe Diesel op dit moment dé oplossing. „Elektrificeren van het wagenpark is in onze branche nog geen optie. We blijven de komende jaren dan ook zeker nog gebruik maken van Blauwe Diesel. Hiermee kunnen wij in verhouding tot de kosten het grootste verschil maken op het gebied van duurzaamheid. Daarbij is het mooie van deze brandstof dat we nog kunnen opschalen naar Blauwe Diesel 30 of Blauwe Diesel 50.”

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Blauwe Diesel? Of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met één van onze dealers op of vul het contactformulier in.