Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Blauwe Diesel tanken

Blauwe Diesel tanken

Maar hoe werkt dit nou precies? Blauwe Diesel is een vooruitstrevend alternatief op fossiele brandstof. Door het milieubewuste karakter van deze brandstofvariant is deze uitermate geschikt voor gebruik binnen de agrarische-, logistieke-, grond-, weg & waterbouw- en de scheepvaart. Deze unieke blauwe brandstof bestaat uit recyclebaar restafval, verbruikt weinig en kan gelijk gebruikt worden in ieder dieselvoertuig.

Blauwe Diesel voor de transportsector

Blauwe Diesel tanken is gemakkelijk

Misschien denk je dat je voor het gebruik van een geheel nieuwe brandstofsoort voertuigen of machines met speciale motoren moet aanschaffen of bezitten, niks is minder waar. Een van de unieke voordelen van Blauwe Diesel is namelijk dat Blauwe Diesel te gebruiken is in ieder dieselvoertuig sterker nog; het is zelfs beter voor de motor. Door de zuivere samenstelling van Blauwe Diesel loopt je kostbare dieselmotor efficiënter waardoor deze minder onderhoud behoeft en langer meegaat.

Blauwe Diesel / duurzame diesel

Door heel Nederland tanken met Blauwe Diesel

Blauwe Diesel is een zogenaamde ‘drop-in fuel’ dit wil zeggen dat je zonder de motor aan te passen gebruik kunt maken van de vele duurzaamheidsvoordelen die Blauwe Diesel met zich meebrengt. Er zijn verschillende soorten Blauwe Diesel waarmee je jouw voertuig of machine kunt aftanken, namelijk:

  • Blauwe Diesel 20
  • Blauwe Diesel 30
  • Blauwe Diesel 40
  • Blauwe Diesel 50

Iedere variant heeft een hogere concentratie ‘HVO’ oftewel Hydrotreated Vegetable Oil. Dit is een hoogwaardig recyclebaar product wat bestaat uit kunstmatige en milieuvriendelijke gasolie. Bekijk de onderstaande kaart om erachter te komen welke tankstations al onze unieke Blauwe Diesel aanbieden! Wil je Blauwe Diesel aanbieden via jouw eigen tankpunt?

Blauwe Diesel

De meest zuivere Blauwe Diesel in Nederland

De Blauwe Diesel die wij leveren voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en daarmee aan de richtlijnen van de ‘EN590’ brandstofnormeringen. Onze Blauwe Diesel is volledig vrij van biodiesel (FAME) en is daarom volledig futureproof. Blauwe Diesel is winterbestendig tot -20C en heeft daardoor niet het probleem dat het gaat ‘vlokken’ daarmee voorkom je dat de filters in jouw auto of voertuig vervuilt.