Duurzame brandstoffen

Duurzame brandstoffen in jouw bedrijf gebruiken

Duurzame brandstoffen zijn een goede toevoeging in elk bedrijf, het is een gemakkelijke manier om je bedrijf te verduurzamen. Maar welke manieren zijn er nou eigenlijk en wat houdt het precies in?  Er zijn veel verschillende soorten duurzame brandstoffen beschikbaar, je hebt Blauwe diesel gas en tot slot elektriciteit. Wil je meer weten over het gebruik van duurzame brandstoffen?

Winterbestendig

Geen winterproblemen

FAME – biodiesel vrij

Bevat geen FAME (biodiesel)

Drop-in fuel

Geschikt voor alle dieselmotoren

CO2e reducerend

CO2e-uitstoot omlaag

Emissiearm

Vermindert schadelijke stoffen in de lucht

Deels herwinbare grondstoffen

Raakt nooit op

Blauwe Diesel voor de agrarische sector

Is Blauwe Diesel een duurzame brandstof?

Blauwe diesel bestaat voor een bepaald gedeelte uit (dierlijke) vetten en oliën, in tegenstelling tot reguliere (bio) diesel, wat is opgewekt door middel van een ‘verestering’. Dit roept een reactie op bij de stof wat de samenstelling van het bestandsdeel beïnvloed. Onze Blauwe Diesel is echter behandeld door middel van een andere werkwijze, dit proces heeft betrekking op het bestandsdeel ‘HVO’ oftewel Hydrotreated Vegetable Oil. Door dit proces heeft Blauwe Diesel een hogere kwaliteit dan reguliere diesel waardoor dieselmotoren minder last hebben van verstopping in de filters. Ook is de CO2 uitstoot tot wel 50% minder dan bij reguliere diesel.

Blauwe Diesel

Is Blauwe Diesel milieubewust?

De verschillende varianten Blauwe Diesel zijn erg milieubewust. Dit komt doordat Blauwe Diesel voor een bepaald percentage gemengd is met het product, Hydrotreated Vegetable Oil oftewel ‘HVO’. Dit product is gemaakt door restafval zoals olie en vetten uit de horeca en voedselproductie te bewerken met waterstof. Omdat deze materialen recyclebaar zijn en door de andere samenstelling een lagere CO2 uitstoot heeft. 

Overheid

Duurzame brandstoffen zijn de toekomst

Het is je vast niet ontgaan, Nederlandse bedrijven zijn steeds meer aan het verduurzamen. En met goede redenen, de CO2-Voetafdruk moet gereduceerd worden om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Met onze Blauwe Diesel ben je alvast futureproof en maak je een hele slag in de reis naar een klimaatneutraal zakelijk Nederland. Meer weten over hoe Blauwe Diesel je bedrijfsvoering kan verduurzamen?