Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Duurzame brandstoffen

Download onze whitepaper

Duurzame brandstoffen in jouw bedrijf gebruiken

Duurzame brandstoffen zijn een goede toevoeging in elk bedrijf, het is een gemakkelijke manier om je bedrijf te verduurzamen. Maar welke manieren zijn er nou eigenlijk en wat houdt het precies in?  Er zijn veel verschillende soorten duurzame brandstoffen beschikbaar, je hebt Blauwe Diesel, GTL, elektrisch en tot slot waterstof. Wil je meer weten over het gebruik van duurzame brandstoffen?

Winterbestendig

Geen winterproblemen

FAME – biodiesel vrij

Bevat geen FAME (biodiesel)

Drop-in fuel

Geschikt voor alle dieselmotoren

CO2e reducerend

CO2e-uitstoot omlaag

Emissiearm

Vermindert schadelijke stoffen in de lucht

Deels herwinbare grondstoffen

Raakt nooit op

Is Blauwe Diesel een duurzame brandstof?

Blauwe Diesel is samengesteld uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en een minerale diesel B0, dit betekent 0% biodiesel. Dit in tegenstelling tot reguliere diesel (B7), wat is opgewekt door middel van een ‘verestering’. Dit roept een reactie op bij de stof wat de samenstelling van het bestandsdeel beïnvloed. Blauwe Diesel is echter behandeld door middel van een andere werkwijze, dit proces heeft betrekking op het bestandsdeel ‘HVO’ oftewel Hydrotreated Vegetable Oil. Door dit proces heeft Blauwe Diesel een hogere kwaliteit dan reguliere diesel (B7) waardoor dieselmotoren onder andere geen last hebben van verstopte brandstoffilters. Ook is de CO2 uitstoot tot wel 45% minder dan bij reguliere diesel.

Blauwe Diesel

Is Blauwe Diesel milieubewust?

Blauwe Diesel is voor een bepaald percentage gemengd met HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). HVO is gemaakt uit afvalvetten, restmateriaal en plantaardige oliën. Deze grondstoffen zijn hernieuwbaar en kunnen worden aangevuld, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals aardolie.

Bij Blauwe Diesel staat het getal achter Blauwe Diesel voor het % HVO. Blauwe Diesel 50 bestaat voor 50% uit HVO en voor 50% uit diesel B0 (geen biodiesel). Hoe hoger het % HVO in de Blauwe Diesel, hoe duurzamer de brandstof.

 

Blauwe Diesel tankwagen voor zero-emissiezones

Duurzame brandstoffen zijn de toekomst

Het is je vast niet ontgaan, Nederlandse bedrijven zijn steeds meer aan het verduurzamen. En met goede redenen, de CO2-voetafdruk moet gereduceerd worden om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Met Blauwe Diesel ben je alvast future proof en maak je een hele slag in de reis naar een klimaatneutraal zakelijk Nederland. Meer weten over hoe Blauwe Diesel je bedrijfsvoering kan verduurzamen? Vraag een offerte aan, download onze whitepaper of neem contact met ons op.