Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Groene diesel

Ga voor groene diesel, tank duurzaam

Hét duurzame antwoord op schadelijke fossiele brandstoffen. Wellicht heb je al eens gehoord van groene diesel maar wat houdt het precies in? Groene diesel is een benaming voor milieuvriendelijke dieselbrandstoffen. Ons assortiment bestaat uit diverse dieselvarianten die gemengd zijn of volledig bestaan uit het het bestandsdeel: ‘HVO’ oftewel Hydrotreated Vegetable Oil. HVO is volledig recyclebaar en milieuvriendelijk in uitstoot. Dit type groene diesel zorgt ervoor dat de uitstoot van jouw transportmiddelen of werktuigen tot wel  50% minder CO2 uitstoot.

sectoren

Groene diesel

In tegenstelling tot fossiele brandstoffen bestaan onze Groene Diesel varianten uit recyclebaar restafval wat door het bestandsdeel ‘Hydrotreated Vegetable Oil’ oftewel ‘HVO’ een veel lagere CO2 uitstoot heeft dan normale diesel. Hydrotreated Vegetable Oil is in de basis anders dan bijvoorbeeld de tegenhanger FAME oftewel biodiesel. 

Fame is namelijk gemaakt van frituurvet, vet uit dieren of plantaardige oliën en is gemaakt door een milieuonvriendelijke techniek genaamd ‘esterificatie’  daardoor is de uiteindelijke samenstelling geheel anders. Bij HVO worden de oliën behandelt met waterstof, hierdoor ontstaat een andere mix van ingrediënten waardoor HVO een veel hogere kwaliteit ontstaat. Daarbij gebruiken we bij groene diesel enkel restafval uit de voedingsmiddelen branche of uit bijvoorbeeld de horeca, wat significant bijdraagt aan het milieu. 

Neste MY / duurzame diesel

Groene diesel varianten

Onze groene diesels zijn gemengd met het uitermate milieubewuste HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) deze varianten worden aangeduid door een percentage in de productnaam. Wij hebben onder andere de volgende groene diesel varianten in ons productassortiment:

  • Blauwe Diesel 20
  • Blauwe Diesel 30
  • Blauwe Diesel 40
  • Blauwe Diesel 50

Respectievelijk staan de cijfers in de productnamen voor de mate waarin het bestandsdeel ‘HVO’ is toegevoegd, Blauwe Diesel 20 bestaat dus voor 20% uit het milieubewuste HVO.

Blauwe Diesel voor de transportsector

De toekomst van groene brandstof

Een groenere toekomst creëer je niet zomaar, dit vereist een collectieve aanpak in combinatie met een hoogwaardig duurzaam aanbod. Er zijn veel sectoren die significant kunnen profiteren van het gebruik van Groene diesel, denk bijvoorbeeld aan: