Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Fossielvrije diesel

Blauwe Diesel EN590: dé fossielvrije diesel

Duurzaamheid speelt in steeds meer aanbestedingen een grote rol. Veel gemeenten en sectoren die werkzaamheden uitvoeren met grote voertuigen, zoeken naar duurzame alternatieven voor brandstof in hun aanbesteding. De fossielvrije brandstoffen van Blauwe Diesel EN590 zijn hiervoor uitermate geschikt.

Blauwe Diesel

De grondstoffen van fossielvrije diesel

Blauwe Diesel EN590 is een door Future Fuels ontwikkelde brandstof uit hoogwaardige diesel met HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Het getal achter de naam geeft de hoeveelheid HVO aan in de brandstof. Onze HVO wordt geproduceerd en geleverd door Neste uit Finland. Zij gebruiken hiervoor fossielvrije grondstoffen. Je moet dan denken aan plantaardige afval oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend. Dit zijn grondstoffen die niet uit aardolie of uit aardgas zijn gemaakt.

Blauwe Diesel

Ervaringen met Blauwe Diesel EN590

Vocht in de brandstof, bacteriegroei en verstopte filters. In de watersport- en scheepsvaartsector, maar ook in andere sectoren, zijn het veelgehoorde problemen. Met het gebruik van Blauwe Diesel EN590 zijn deze kwesties direct verleden tijd. Bovendien draagt het gebruik van deze fossielvrije diesel bij aan de noodzakelijke CO2-reductie. Door over te stappen op Blauwe Diesel kan zonder grote investering direct een CO2-reductie tot 45% behaald worden. De genormeerde Blauwe Diesel is geschikt voor alle dieselvoertuigen en vaartuigen.

Lees bijvoorbeeld de ervaringen van De Driesprong Yachtcharters daar wordt sinds 2016 gebruik gemaakt van Blauwe Diesel EN590 van Future Fuels. „Wij moeten op een brandstof kunnen rekenen, waarbij geen probleem als bacteriegroei ontstaat. De oplossing is gevonden in de Blauwe Diesel van Future Fuels”, aldus Jack de Vries, eigenaar van De Driesprong.