Volledige vloot De Driesprong draait op Blauwe Diesel EN590

Meer informatie

Volledige vloot De Driesprong draait op Blauwe Diesel EN590

„Beter voor onze boten en het milieu”

Bij De Driesprong Yachtcharters in Langelille wordt sinds 2016 gebruik gemaakt van Blauwe Diesel EN590 van Future Fuels. „Wij moeten op een brandstof kunnen rekenen, waarbij geen probleem als bacteriegroei ontstaat. De oplossing is gevonden in de Blauwe Diesel van Future Fuels”, aldus Jack de Vries, eigenaar van De Driesprong. Hij vertelt er graag meer over.

Zestig jaar De Driesprong

Frans de Vries staat sinds 2019 aan het roer van De Driesprong. Het bedrijf is in 1961 opgericht door zijn opa en oma. „Mijn moeder en oom hebben de onderneming destijds overgenomen. Onder hun leiding wordt het campinggedeelte momenteel omgevormd tot een Roompot-vakantiewaterpark. Ik heb de haven en de werf onder mijn hoede. In de zomer ligt de focus op de verhuur van onze boten, in de winter zijn we druk met onderhoud op de werf. Voor ons de ideale combinatie.”

Van 17 naar 29 huurboten

„Toen ik hier in 2019 begon, waren er twee vaste medewerkers actief in de werkplaats. De vraag naar onderhoud en refit is echter sterk gegroeid, waardoor dit team is uitgebreid naar vijf medewerkers. Naast onderhoud en reparatie van boten, bouwen we hier ook nieuwe schepen, zoals elektrische rondvaartboten voor rederij Lovers uit Amsterdam.
Ik begon in 2019 met 17 huurboten, dat zijn er nu 29.”

Bacteriegroei

„De schepen worden hier allemaal afgetankt met Blauwe Diesel. Deze diesel gebruiken we al sinds 2016. Daarvoor hadden we veel problemen. Denk aan vocht in de brandstof, bacteriegroei en verstopte filters. Als dat een keer gebeurt, is het niet erg. Als de hele huurvloot met die problemen kampt, dan wordt het wel heel erg vervelend. In de winter ligt de vloot volledig stil. Wij moeten dan op een brandstof kunnen rekenen, waarbij geen probleem als bacteriegroei ontstaat. We zijn destijds daarom actief op zoek gegaan naar een oplossing. Die is gevonden in de Blauwe Diesel van Future Fuels.”

Draagvlak

„We maken gebruik van de B20. Niet alleen beter voor de boten, maar ook voor het milieu. We merken dat klanten dat tweede aspect ook steeds belangrijker vinden. De Blauwe Diesel is iets duurder en daar is eigenlijk altijd wel begrip voor. We gaan onderzoeken of er onder de huurders ook draagvlak is om door te groeien naar de B50 die nog beter is voor het milieu. Ik verwacht persoonlijk een positieve uitkomst. We zien namelijk ook steeds meer particulieren apart naar De Driesprong komen om bij ons Blauwe Diesel te tanken. Ook zij ervaren dat hun motor daar beter op draait. Tevens geven ze aan dat het minder rookt en ze ruiken de Blauwe Diesel veel minder.”

Vernieuwing

„Om het voor de huurders van onze schepen zo comfortabel mogelijk te maken, investeren wij ook volop in andere energiebesparende maatregelen. Denk aan ledverlichting, extra isolatie en dubbelglas. Ook gaan we de boten stapsgewijs voorzien van nieuwe motoren. Elektrisch varen is vooralsnog niet interessant voor ons, dus voorlopig blijven we zeker varen op de Blauwe Diesel. Voor ons absoluut het beste alternatief en ik denk ook voor heel veel andere jachtverhuurders.”

Direct informatie aanvragen

Meer weten wat Blauwe Diesel voor je bedrijf kan betekenen? Vraag het informatiepakket aan!


    Tanklocaties