Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Blauwe Diesel rijden is tot wel 50% CO2 reduceren

„Geen problemen meer in de winter, brandstofbesparend en CO2e reducerend”

Sinds januari 2018 rijdt het wagenpark van Wilgenburg Loon- en Grondverzetbedrijf uit Grootegast op Blauwe Diesel. „Voor ons bedrijf op dit moment echt een uitkomst”, concludeert eigenaar Menno Wilgenburg tevreden.

„Twintig jaar geleden ben ik alleen begonnen. Ik was toen 27 jaar. Ik heb een kraan gekocht en ben aan de slag gegaan. Anno 2021 bestaat ons wagenpark uit negen kranen, zeven trekkers, vier vrachtauto’s en zo’n twaalf (bestel)auto’s. In de drukke zomerperiode zijn er tussen de 35 en 40 medewerkers actief voor ons bedrijf. Het vaste team bestaat uit zo’n 25 collega’s, met ieder zijn eigen specialisme.”

„Een deel van de werkzaamheden bestaat uit agrarisch loonwerk. Daarnaast werken we voor gemeente, provincie, waterschap en Staatsbosbeheer. Tevens voeren we projecten uit voor aannemers in de bouw en de wegenbouw. Daarnaast hebben we nog een sloopbedrijf waar we veel werk voor doen. Heel breed dus. Van het aanleggen van geluidswallen en bouwrijp maken van terreinen tot het onderhoud van grasland, egalisatiewerk, bestratingswerk en het laden en vervoeren van grond.”

Winterbestendig en brandstof besparend

„In januari 2018 zijn wij overgestapt op Blauwe Diesel. Aanleiding was de winter het jaar daarvoor. Door de kou kregen we problemen, vooral met de nieuwere tractoren en de voerwagens. Er ontstonden vlokken in de brandstof, filters kwamen verstopt te zitten. De winter daarna kregen we wederom te maken met brandstofproblemen. Dat was voor ons de druppel. Het moest gewoon anders. Via een collega kwam ik op het spoor van de Blauwe Diesel. Ik heb contact opgenomen met Future Fuels en vervolgens zijn we een proef gestart met de voerwagens. De resultaten waren zeer positief. Geen brandstofproblemen meer en bovendien leverde het ons een behoorlijke brandstofbesparing op.”

 

Wil je dit testimonial op je gemak bekijken? Download dan hier de leaflet.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Blauwe Diesel? Of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met één van onze dealers op of vul het contactformulier in.