Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

co2 down

Milieuvriendelijke diesel

Duurzaam alternatief voor fossiele diesel

Een duurzaam alternatief voor fossiele diesel en dé oplossing voor techniek en milieu. Binnen de categorie milieuvriendelijke dieselbrandstoffen, is Blauwe Diesel EN590 de beste keuze als het gaat om betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid.

 

 

Blauwe Diesel voor de transportsector

Over Blauwe Diesel

Blauwe Diesel EN590 heeft zich de afgelopen jaren succesvol bewezen als duurzame en kwalitatief hoogstaande brandstof op de Nederlands markt. Steeds meer dieselrijders kiezen voor deze duurzame brandstof. Logisch, want het is op dit moment vanwege alle milieuvoordelen een oplossing die direct bijdragen aan een schoner milieu.

Overheid

De voordelen van milieuvriendelijke diesel

Gemakkelijk overstappen naar een milieuvriendelijke brandstof? Dat kan! Bij het gebruik van Blauwe Diesel hoef je geen aanpassingen aan de motor uit te voeren of een nieuw voertuig te kopen, zoals bij andere duurzame brandstoffen. We zetten nog een aantal voordelen voor je op een rij:

  • Blauwe Diesel is FAME (Biodiesel) vrij wat beter is voor brandstofsystemen en uitlaatgas nabehandelingssystemen.
  • Blauwe Diesel heeft een betere brandstof benutting.
  • Beter rendement geeft betere prestaties of een brandstofbesparing.
  • Blauwe Diesel heeft minder schadelijke uitlaatgassen. Beter voor mens, dier en milieu.
  • Met Blauwe Diesel meer kans op het winnen van aanbestedingen (scoren op EMVI).
transport sector

Ervaringen Blauwe Diesel

Werkzaam in de agrarische sector, bouw & grondverzet, transport of watersport? Blauwe Diesel is de duurzame oplossing. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Van de Brug internationaal tanktransport BV. Zij rijden al sinds april 2019 op Blauwe Diesel. „Op deze manier kunnen wij een belangrijk steentje bijdragen aan het milieu”, zegt directeur Evert van de Brug. „Blauwe Diesel is iets duurder, maar het rijdt zuiniger. Onderaan de streep kom je dus ongeveer op hetzelfde uit. Stap daarom vandaag nog over.”